De faglige udvalg på de merkantile erhvervsuddannelser inden for detail, handel, event, kontor, tandklinik og fitness har fokus på de nye kompetencebehov som bæredygtighed og grøn omstilling i virksomhederne stiller til fremtidens faglærte merkantile medarbejdere.
De nye kompetencekrav til de faglærte medarbejdere i virksomhederne ses ved implementering af cirkulære forretningsmodeller, klimaafrapportering, værdikædeanalyse, øget indsamling og strukturer ved dokumentation af data på produkter, øget fokus på service- og reparationsordninger, deleordninger, miljøkrav, CO2- aftryk, indsamling af ressourcer og genanvendelse, mærkningsordninger og certificeringer samt optimering af logistikken.
De faglige udvalg kan se, at arbejdsfunktionerne inden for salg, indkøb, handel, logistik og administration allerede er igang med at implementerer de nye praksisser og lovkrav i forbindelse med bæredygtighed og grøn omstilling, men at branchens virksomheder tilhendegiver - "at der fremover kommer til at ske meget mere i forbindelse med implementering af bæredygtighed og grøn omstilling".
På siderne her findes den nyeste kortlægning, de faglige udvalg har lavet, i forhold til afdækning af kompetencebehov i relation til de merkantile erhvervsuddannelser samt de konkrete projekter de faglige udvalg har igansat på uddannelser og specialer i forbindelse med en fortsat implementering af bæredygtighed og grøn omstilling i erhvervsuddannelserne.