Eventkoordinator - bredere udbud

Med 2017 når Eventkoordinatoruddannelsen bredere ud over hele landet: hele 8 uddannelsesinstitutioner kan udbyde uddannelsen.

 

Erhvervsuddannelsen til Eventkoordinator er en forholdsvis ny uddannelse: siden 2010 har 162 elever uddannet sig til eventkoordinatorer hos Next i København, IBC i Kolding eller EUC Nord i Hjørring. Fra sommer 2017 kan uddannelsen tages i alle regioner, når udbyderkredsen udvides med Aalborg Handelsskole, Aarhus Business College, Tietgenskolen i Odense, ZBC på Sjælland og Handelsfagskolen i Odder.

Uddannelsen har en del fælleselementer med Kontoruddannelsen, men alligevel med sin helt egen faste kerne omkring projektstyring, forretningsforståelse og alsidig formidling, samt alle faser ved udvikling og afvikling af events.

Omkring 70-80 elever går årligt i gang med uddannelsen: et tal som godt kan forøges og de knap 400 godkendte praktiksteder dækker en bred vifte af virksomheder på tværs af mange brancher. Fra konsulent- og reklamebranchen, der har eventudvikling som en af kerneydelser, til hoteller og kongrescentre, sportsklubber og forlystelsesparker, centerforeninger, butikker, teatre og ikke mindst rådhuse, biblioteker og faglige organisationer.

Læs mere om uddannelsen og oplæringen i virksomheden på Uddannelsesnævnets hjemmeside.  

I forbindelse med den igangværende europæiske uge for erhvervsuddannelser, sætter Uddannelsesnævnet fokus på de erhvervsuddannelser, som de faglige udvalg i Uddannelsesnævnet har udviklingsansvaret for.