Tilmeld dig nu! Lærepladskonferencens program er på plads

12. november strømmer deltagere fra hele landet til trekantsområdets nordligste større by, Vejle, for at være på lærepladskonference.

Der er knap måneder til lærepladskonferencen i Best Western Torvehallerne i Vejle den 12. november. Programmet er nu hugget i sten og byder blandt andet deltagende på mulighed for at være med på fire forskellige workshops. Hele programmet er gearet og tilrettelagt for at give ansatte på merkantile erhvervsskoler, der arbejder med lærepladssøgende arbejde, mest muligt ud af dagen.

Arrangørerne har sammensat et spændende program med masser af gode foredrag krydret med to workshops-sessioner, og hver gang er der mulighed for at vælge mellem to forskellige workshops.

Men der er også rig mulighed for at erfaringsudveksle i pauserne, til frokosten eller hvis finder nogen at køre til og fra Vejle med. Det er helt op til den enkelte deltager, hvor meget man ønsker at få ud af dagen.

Du kan læse mere om programmet under billedet her og lave en endelig tilmelding ved at klikke HER. Tilmeld dig gerne senest fredag den 8. november.
Det er, selvfølgelig, gratis at deltage på lærepladskonferencen. 

På den måde er du sikret en af husets bedste pladser, når konferencen åbnes tirsdag den 12. november kl. 10.00. Der er selvfølgelig lidt let morgenmad i forbindelse med registreringen fra 9.30.

Vel mødt! Se programmet under billedet.

torvehallernevejle1

Programmet er gearet og tilrettelagt mod ansatte på merkantile erhvervsskoler, der arbejder med lærepladssøgende arbejde.

09.30 – 10.00

Ankomst / morgenmad

10.00 – 10.15

Velkomst
Direktør Michael Kjær Pedersen, Uddannelsesnævnet

10.15 – 11.00

Tiltrækning og rekrutteringsudfordringer
Apprentice Responsible Per Bomholt, Bestseller

11.00 – 11.10

Pause

11.10 – 12.00

Virksomhedernes arbejde med fastholdelse og elevtrivsel
Head of People & Culture Back office & Training Jeanet Tocado, Magasin

12.00 – 13.00

Frokost

13.00 – 13.45

Workshop A:
Samarbejde med læresteder om gode uddannelsesforløb

Workshop B:
Udfordringer og løsninger – sammen om nye projekter

13.45 – 14.15

Pause

14.15 – 15.00

Workshop C:
Gamification som vejledning og afklaring– Escape room og brætspil

Workshop D:
Tiltrækning af (nye) målgrupper

15.00 – 15.15

Afrunding og tak for i dag!
Direktør Michael Kjær Pedersen, Uddannelsesnævnet

Vælg dine workshops

Programmet indeholder to workshops-sessioner, og hver gang er der mulighed for at vælge mellem to forskellige workshops:

Samarbejde med læresteder om gode oplæringsforløb

CompanYoung fortæller om samarbejdet med 4 skoler om at udvikle og afprøve Studentpulse og Elevaid som et værktøj til at understøtte samarbejdet mellem skole, lærested og elev i forhold til elevens trivsel på detailhandelsuddannelsen.

CompanYoung fortæller desuden sammen med ZBC om udviklingen af et nyt kursusformat på ZBC for oplæringsansvarlige, som er udviklet i samarbejde med oplæringsansvarlige inden for kontoruddannelsen.

Oplægsholdere: Nikolaj Higham Schlüter og Simon Lisebjerg  Andersen, CompanYoung

Tovholder: Anne Mette Christiansen, Uddannelsesnævnet

Udfordringer og løsninger – sammen om nye projekter

Der er allerede gået en del år siden vi fik trepartsaftalen fra november 2020, og både skolerne og de faglige udvalg har arbejdet med rekruttering og fastholdelse gennem en række forskellige tiltag og initiativer. Med denne workshop vil Uddannelsesnævnet gerne sammen med skolerne drøfte, hvilke udfordringer der er de største på det merkantile område, og hvilke initiativer udvalgene og skolerne dermed i fællesskab bør prioritere. Målet med workshoppen er at udpege og prioritere indsatsområder for kommende projekter inden for det det merkantile område.

Oplægsholdere: Kristian Stagis, Edura

Tovholder: Christina Christensen, Uddannelsesnævnet

Gamification som vejledning og afklaring – Escape Room og brætspil

Aalborg Handelsskole har udviklet spil til at introducere folkeskoleelever, grundforløbselever og andre potentieller elever. Deltagerne på workshoppen kommer ind i kontoruddannelsens Escape Room og skal løse gåder om slippe ud igen. Samtidigt bliver der på workshoppen demonstreret to brætspil om henholdsvis kontoruddannelsen og detailhandelsuddannelsen, som tilsvarende skal demonstrere uddannelsernes fagidentitet og potentielle arbejdsliv.

Oplægsholdere: Jane Vinter og Frederikke Holm, Aalborg Handelsskole

Tovholder: Anne Mette Christiansen, Uddannelsesnævnet

Tiltrækning af (nye) målgrupper

Der har altid været studenter på de merkantile hovedforløb, og i takt med færre unge og udfordringer med at rekruttere elever er der kommet mere fokus på at tiltrække studenter. På workshoppen fortæller Campus Vejle og Aarhus Business College om forskellige initiativer i forhold til gymnasieelever og studenter. En anden måde at skabe interesse og fastholdelse er gennem mesterlæreforløb, og BC Syd fortæller om skolens strategiske satsning på Ny mesterlære som en vej til at finde og fastholde elever inden for detailhandelsuddannelsen.

Oplægsholdere: Camilla Beck Knudsen, BC Syd, Marianne Sveigaard Bechmann, Campus Vejle og Martine Fibiger AArhus Business College.

Tovholder: Christina Christensen, Uddannelsesnævnet