Flere søger mod de merkantile uddannelser

De nyeste tal for ansøgninger til ungdomsuddannelser viser en svag stigning i antallet af unge, der søger mod en merkantil uddannelse efter folkeskolen. På området ”Kontor, handel og forretningsservice” har 1.935 unge sat et kryds ud for, at de, som førsteprioritet, gerne vil ind på netop det område i fremtiden. Det er en nominel stigning fra 1.753 i 2023.

Set i procenter er der også tale om en stigning. Ud af 64,319 elever har 3,01 procent søgt mod de merkantile uddannelser som førsteprioritet. Det er første gang siden 2021, at andelen er over tre procent.

Stigningen kommer primært fra et øget antal af ansøgere med et ulige sidste tal i deres CPR-nummer. 1.188 af årets ansøgere er kategoriseret som mænd, hvilket er højeste antal siden 2020. Antallet af ansøgere kategoriseret som kvinder, som søger ind med uddannelserne som førsteprioritet ligger i år på sit laveste siden reformen.

Igen i år er de gymnasiale uddannelser topscorer med 72,87 procent.

 

ansoegeretilerhvervsuddannelser

Søgningen mod de merkantile erhvervsuddannelser vokser og er for første gang siden 2021 på mere end tre procent ud af den samlede søgning til ungdomsuddannelserne. 

ansoegereskoen

Det er i høj grad en stigning i antallet af personer kategoriseret som mænd, der står for stigningen i af søgningen til uddannelserne.