Nyt lovforslag stiller flere krav til bæredygtighedsrapportering. Sådan kan du blive klar

Den 7. februar fremsatte Erhvervsministeriet et lovforslag, der skal implementere EU-direktivet om CSRD (Corporate Social Responsibility Directive) i dansk lovgivning.

Med det får danske virksomheder brug for at kunne dokumentere nye og mere omfattende krav om bæredygtighedsrapportering. Herunder ESG-rapportering.

Hvis man er en virksomhed, der endnu ikke har fået set på de muligheder, der er for at få styr på ESG, så kan man med fordel sende det administrative personale på et af de mange ESG-kurser, der findes i det danske AMU-system.

Hos HAKL (Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse) har man udarbejdet kurserne: Introduktion til ”ESG og ESG-rapportering” samt ”Virksomhedens ESG-rapportering”. Begge kurser kan give administrative medarbejdere en god forståelse for, hvad der skal til for at opfylde reglerne for ESG-rapportering og man kan derfor være godt klædt på, når det nye CSRD-lovforslag bliver til gældende lov.

Du kan se mere om ESG-kurserne under HAKL ved at klikke HER

Eller HER

Nedenstående illustration er fremstillet med kunstig intelligens. Har man lyst til at blive klogere på, hvordan det kan bruges i en merkantil virksomhed, har HAKL også fået udviklet kurser om netop det.

Det kan du finde mere info om HER.

esg1