Kort frist: Det er tid for lokale uddannelsesudvalg at søge om AUB-midler

Hvis man har gode ideer til spændende projekter, så kan man, måske, få økonomisk tilskud. Men vent ikke for længe – ansøgningsfristen er allerede den 15. februar.

Januar er mere end hvid og de fire uger på året, hvor fitnesscentrene er mere fyldte end julens maver. Det er også den tid på året, hvor de lokale uddannelsesudvalg skal begynde at kridte pennen og ansøge midler til matching-aktiviteter for elever og virksomheder. Og måske bliver januar og begyndelsen af februar mere travl end forventet - for AUB har pludselig ændret ansøgningsfristerne med en måned, så man nu skal have sendt sin ansøgning ind til Uddannelsesnævnet den torsdag den 15. februar.

Ansøgningspuljen fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) er det sted, hvor lokale uddannelsesudvalg (LUU) kan søge om tilskud til aktiviteter, der kan skabe flere lærepladser inden for de merkantile erhvervsuddannelser, fitnessuddannelsen og erhvervsuddannelsen til tandklinikassistent.

Der kan søges om midler til aktiviteter, der er rettet mod overgangen mellem grundforløb og hovedforløb og alle ansøgningerne skal være påtegnet af det faglige udvalg før den kan fremsendes til AUB.

Ansøgninger fra LUU skal sendes til Uddannelsesnævnet senest torsdag den 15. februar 2024.

Projekter og initiativer skal have fokus på et eller flere af følgende indsatsområder:

  • Uddannelsesområder med gode beskæftigelsesmuligheder efter endt uddannelse og med mangel på lærepladser eller på elever.
  • Virksomheder, der ikke er godkendt som læreplads eller har færre elever, end virksomheden er godkendt til.
  • Forøgelse af elevers faglige og geografiske mobilitet.
  • Elevgrupper som har særlig svært ved at skaffe sig en læreplads.

Du kan læse mere om, hvad der lægges vægt på i ansøgningsprocessen: AUB Ansøgning - Uddannelsesnævnet (uddannelsesnaevnet.dk)

Skabelon til ansøgning samt vejledning: Introduktion - Søg tilskud til faglige udvalg og lokale uddannelsesudvalg | Virk

Send ansøgningen til Uddannelsesnævnet: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

puslespilsbrikker