AMU kan lære dig lige så meget som AU

For Rikke Knudsen så var et bæredygtighedskursus på AMU en positiv oplevelse – her fik hun masser af gode input.

Som Financial controller er bæredygtighed ikke nødvendigvis top of mind. Men efter at Rikke Knudsen fra Ergonomic Solutions i efteråret var med på kurset ”Introduktion til bæredygtig omstilling”, har det ændret sig.

- Det var et supergodt kursus og jeg lærte rigtig meget. Blandt andet fordi vi var blandet sammen med andre afdelinger fra virksomheden og dermed fik et større indblik i, hvilke udfordringer man har andre steder i huset, sige Rikke Knudsen, som gik direkte fra barsel til bæredygtighedskurset.

For hende handlede det meget om at få en masse nye oplysninger og ad den vej være med til at ændre mindsettet i virksomheden.

- Vi gør nogle ting, som er rutiner, men som vi måske kan gøre smartere og mere bæredygtigt. Her er det så vigtigt, at vi får ændret holdninger blandt alle kollegaerne, så de gode tiltag ikke strander fordi vi ikke ved, hvordan vi kommer videre med dem. Derfor håber jeg også, at vi en dag får en intern opfølgning på kurset, siger Rikke Knudsen.

Kurset blev afholdt af Aalborg Handelsskole og alle virksomhedens ansatte var på kurset på et tidspunkt i løbet af 2023. Det foregik i blandede hold, hvor produktion og administration var blandet.

- AMU-kurset var mindst lige så godt som et AU-modul (Akademiuddannelse. Red.) og det kan klart anbefales at tage af sted på det, slutter Rikke Knudsen.


Om kurset "Introduktion til bæredygtig omstilling"

Kurset, som Ergonomic Solutions deltog i med 92 ansatte er udarbejdet til at klæde alle ansatte i virksomheden på til at tænke grøn omstilling og bæredygtighed ind i hverdagen på arbejdspladsen.

"Deltageren kan aktivt komme med forslag til og vurdere bæredygtighed i egen praksis og jobfunktion, på baggrund af kendskab til begrebet "bæredygtighed". Deltageren kan medvirke til at omstille en proces, et produkt eller en service i virksomheden, med henblik på udvikling af virksomhedens bæredygtighedsmål og indsatsområder."

Man kan finde den nærmeste udbyder af kurset og læse mere HER.


Læs HER, hvordan Mette Haslev, Head of HR hos Ergonomic Solutions oplevede kurset, Introduktion til bæredygtig omstilling.

 Læs HER, hvordan Frederik Viladsen, Supply chain specialist hos Ergonomic Solutions oplevede kurset, Introduktion til bæredygtig omstilling.

Hvis du repræsenterer en udbyder af HAKLs kurser om bæredygtighed, kan du hente vores pakke med tekst, foto og video til fri afbenyttelse i forbindelse med omtaler af HAKLs kurser. Du finder mappen HER.


rikkeknudsenfinancialcontrollerhosergonomicsolutions

Rikke Knudsen, Financial controller hos Ergonomic Solutions i Nørresundby fik lige så meget ud af AMU-kurset som et AU-modul, siger hun.