Nye forløb fra AMU til Akademimoduler i bæredygtighedsrapportering

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har sammen med NEXT Uddannelse København og TietgenSkolen i samarbejde med Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse (HAKL), udviklet konkrete modeller for uddannelsesforløb i ESG-rapportering og klimaregnskaber fra AMU til AU.

ESG-rapportering bliver fra den 1. januar 2024 lovpligtigt for alle større virksomheder, men forventes at påvirke også mindre virksomheder, der ikke er direkte omfattet, fordi de større virksomheder har brug for data fra deres leverandører om bestemte produkter og delkomponenters påvirkning af fx klima/miljø, sociale forhold mv. Derfor er det vigtigt at komme i gang med bæredygtighedsarbejdet.

Formål og indhold

Formålet med projektet har været at bygge videre på resultater fra tidligere projekter om generiske modeller for forløb fra AMU til AU, samt udbud og tilrettelæggelse af kursusudbud inden for grøn omstilling og bæredygtighed.

Gennem afdækning af relevante kurser holdt op imod AU-modulerne, er det beskrevet, hvordan der kan ske forløbsafkortelse på AU-modulerne i ESG-rapportering og Klimaregnskaber.

Formålet har været at anvise en vej for de kursusdeltagere, der ønsker at videreudvikle deres færdigheder og kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling uden at de skal starte forfra. Når kursisten via AMU er godt i gang med det pågældende AU-modul, er vejen banet for mere fleksibel efter- og videreuddannelse inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Der er i projektet udarbejdet en beskrivelse om uddannelsesforløbene, samt en vejledende lektionsplan til brug for undervisere og et formidlingsmateriale.

Vi afholder et webinar den 16. januar kl. 10 – 11 for kursuschefer/ledere og undervisere på AMU og AU, hvor uddannelsesudbyderne sammen præsenterer forløbene. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Ønsker I at høre mere om projektet og forløbet, så send en mail til Karina Pedersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så modtager I kalenderinvitation til webinaret. Videresend gerne denne invitation til interesserede undervisere, konsulenter og virksomhedsopsøgende konsulenter.

baeredygtigrapportering