Her er vinderne af Fagprøveprisen 2023

Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat kårede mandag den 2. oktober de tre bedste fagprøver inden for henholdsvis detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen.

Flere af prisvinderne var knap nok født, da der første gang blev uddelt fagprøvepriser for 25 år siden. Men det betød ikke, at der sølvbryllupsstemning, da fagprøvepriser for detail- og handelsuddannelsen blev uddelt ved en festlig eftermiddag på Børsen i København.

Dette års prisvindere har skillet sig særligt ud i deres fagprøver, ved at være fagligt stærkt funderede, have unikke og kreative idéer med gennemarbejdede løsningsforslag samt ved at fange tidens tendenser. Især indenfor emner som bæredygtighed, digitalisering og grøn omstilling.

Detailhandlens fagprøvepris

detailvindere

Foto: Carsten Lundager

Ida Marie Klovborg Hermann (TV), udlært hos Matas i Viborg, løb med førstepladsen hos eleverne på detailhandelsuddannelsen og den dertilhørende pengepræmie på 25.000 kr.

Andenpladsen samt 20.000 kr. gik til Malene Maul Sørensen (TH), udlært hos Meny i Herning.

Endeligt gik tredjepladsen og 15.000 kr. til Mai Hou Olesen (Midten), udlært hos Maxi Zoo i Randers.

Handelens fagprøvepris

handelsvindere

Foto: Carsten Lundager

På handelsuddannelsen løb Alexander Nørberg (TH), udlært hos Jack & Jones i BESTSELLER med førstepladsen og den medfølgende pengepræmie på 25.000 kr.

Kasper Lindemann Hansen (TV), udlært hos Temp-Team A/S, fik en andenplads og 20.000 kr.

Tredjepladsen samt 15.000 kr. gik til Line Thusen Broeng (MIDTEN), udlært hos Hovmand A/S.

 
Rasmus Brohave, youtuber og TV-vært holdt oplæg om karrierevalg, og Mette Høgh, Formand for HK Handel, Simon Tøgern, fhv. Sektorformand i HK/Privat og Laurits Rønn, Viceadm. Direktør i Dansk Erhverv holdt ligeledes taler for de fremmødte og stod for overrækkelsen af blomster og diplomer til de glade vindere.