Undervisere tog godt imod nye undervisningsmateriale

Nyt undervisningsmateriale blev præsenteret for undervisere via webinar.

Undervisningen i ergonomi på detailhandelsuddannelsen skal løftes, så eleverne bedre kan sætte sig ind i det fornuftige i at have ergonomien in mente, når de arbejder. Derfor har BFA Handel, sammen med Uddannelsesnævnet, udviklet undervisningsmateriale, der kan gøre undervisningen til en leg. I denne uge blev materialet præsenteret for undervisere gennem et webinar.

25 undervisere og andre med interesse i projektet deltog tirsdag den 15. august i webinaret. Her fik de en gennemgang af materialets muligheder samt erfaringer fra nogle af de skolefolk, der har været med til at komme med input til materialet samt teste det på målgruppen.

Undervisningsprogrammet låner elementer fra computerspil og gamification for at gøre det mere interessant og nærværende at lære om, hvordan man løfter korrekt, arbejdsmiljøregler og meget andet.

De to nye læringsmaterialer er udviklet af firmaet Serious Games Interactive og firmaet Edura.

Med spillet ErgonomIQ, der er udviklet af Serious Games Interactive, får eleverne mulighed for at lege sig til viden og samtidig konkurrere om, hvem som har bedst styr på ergonomien. Der er tale om et digitalt brætspil, der er meget mere end quizzer og øvelser. Det giver også dilemmaer til spillerne. Hvad gjorde personen på skærmen korrekt og/eller forkert. Eleverne skal her aktivt bidrage til løsninger og kan ved at vælge de rette svar og valg komme videre i spillet – og måske kan de endda slå sidemandens high score i et spil mod hinanden.

Derudover er der udviklet et interaktivt digitalt læringsmateriale. Det er specialfremstillet som mindre mikrolæringselementer, der giver mulighed for at lave forskellige butiksmiljøer og opgaver, som passer til forskellige problemstillinger, skoler og virksomheder kan vælge at benytte de cases og opgaver, som er relevante for deres branche og virksomhedsprofil, og man kan vælge at downloade hele materialet og bruge det i præcis den undervisningsplatform, man benytter på enten skole eller virksomhed. Den del af udviklet af Edura.

Materialet er gratis at bruge og kan bruges både online eller downloades og bruges på den platform man nu bruger på den enkelte uddannelsesinstitution.

Her finder du materialet!

Du finder materialet på BFA Handels hjemmeside. KLIK HER for at komme direkte til det.

Her finder du link til både læringsspillet ErgonomIQ og læringsforløbet Ergonomi samt en lærervejledning.

illustrationtilergonomi1