Handelselever skal bygge broer i Aalborg

Den 2. juni er en gruppe handelselever med når Verdens Vildeste Brobyggere konkurrerer i Aalborg.

Verdens Vildeste Brobyggere er et tværfagligt projekt, der skal give forskellige fagligheder mulighed for at arbejde helt tæt sammen. I 2023 er der, for første gang, handelselever med i projektet - og de har vist sig at være uundværlige for at man kan få udført opgaven.

Og det er ikke nogen lille opgave, de tre deltagende hold står over for. I alt skal 37 nordjyske lærlinge, elever og studerende dyste i at bygge tre broer på bare syv timer på tværs af C.W. Obels kanal i Aalborg midtby. Og når de strenge dommere har voteret, vil kun et hold kunne kalde sig Verdens Vildeste Brobyggere.

I forbindelse med konkurrencen har handelseleverne haft mange jern i ilden. Man har blandt andet skullet rådgive om valg af materialer og lave prisestimat i forbindelse med designprocessen af holdets bro. Derudover er der lavet materialelister ud fra input og mængder fra de forskellige fagligheder, koordineret leveringstidspunkter for de enkelte materialeposter med de relevante fagligheder, bestilt materialer hos de udvalgte leverandører, aftale og koordinere leverancer med leverandørerne, godkende ordrebekræftelser og faktura fra leverandørerne.

På selve dagen skal handelseleverne, selvfølgelig hjælpe holdet med at bygge deres bro. D

Der deltager handelselever fra Bygma, Davidsen, Tibnor, Solar og Københavns Listefabrik.

I forbindelse med konkurrencen er der også et væld af andre aktiviteter og interesserede kan lære mere om de mange spændende uddannelser, der skal i spil, når der skal bygges en bro.

Man kan se hele programmet for Verdens Vildeste Brobyggere her.

brobyggere

Fotokredit: Claus Fisker.