Tandklinikassistentuddannelsen tager igen til DM i Skills

Erhvervsuddannelsen til tandklinikassistent er igen med, når der den 2.- 4. februar bliver afholdt DM i Skills i Fredericia, Messe C. Uddannelsen er igen med som demonstrationsfag.

Når Skills 2023 åbner dørene for tusindvis af unge torsdag den 2. februar, så er erhvervsuddannelsen til tandklinikassistent selvfølgelig med igen. Med deltagelsen får tusindvis af unge derfor muligheden for at føle uddannelsen på tænderne inden de skal træffe en beslutning om, hvad de vil kaste sig over af uddannelse. Uddannelsen til tandklinikassistent deltager som demonstrationsfag og indsatsen på dette års Skills er udviklet og tilrettelagt i samarbejde med tre ”lokale” skoler og formand for Det faglige Udvalg for Erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent (FUTKA) Claus Agø Hansen, HK Privat glæder sig over samarbejdet.

- FUTKA har et fantastisk samarbejde med de udbydende skoler – i denne omgang Hansenberg i Kolding, Syddansk Erhvervsskole i Odense samt IOOS på Aarhus Universitet. Det er afgørende for tandklinikassistentuddannelsen, at vi i samarbejde med skoler fortsat udvikler og fremtidssikrer uddannelsen til gavn for både elever og tandlæger, siger Claus Agø Hansen.

Hos Tandlægeforeningen er der også stor jubel over at tandklinikassistentuddannelsens deltagelse i DM i Skills.

- Der er masser af klinikker, der glæder sig til at tage imod de nye elever – og behovet for nye elever er der. Når kommende elever møder tandklinikassistentelever har de mulighed for at stille spørgsmål til uddannelsen og se hvordan det er at være elev og ved selvsyn se de mange muligheder, der er i faget”, siger klinikejer og næstformand i FUTKA, Signe Johanne Rasmussen, fra Tandlægeforeningen.

KL’s nye repræsentant i FUTKA overtandlæge i Randers, Lars Høvenhoff siger:

- Vi stiller selvfølgelig med en elev til Skills. Vigtigt i denne tid med rekrutteringsudfordringer, at der støttes o om uddannelsen. At vi viser hvor attraktivt jobbet og uddannelsen er.

Tandklinikassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse, som kræver, at man er selvstændig og kan tage ansvar. Den er for dem, der vil have en praktisk uddannelse med mulighed for at arbejde tæt på andre mennesker.

Som tandklinikassistent skal man have overblik, psykologisk sans og praktisk håndelag, ligesom det er vigtigt at have evner ud i samarbejde og kommunikation.

Som tandklinikassistent har man en meget vigtig funktion på tandklinikken og et job med mange meget varierende opgaver. Det er i høj grad tandklinikassistenten, der får hverdagen på klinikken til at hænge sammen og patienterne til at føle sig godt tilpas.

Det er derfor vigtigt, at man trives med en afvekslende hverdag og sætter en ære i, at være venlig, hjælpsom og imødekommende over for både patienter og kolleger.

Besøger man tandklinikassistentuddannelsen på Skills vil man kunne møde en gruppe engagerede elever, som er bevæbnet til tænderne med information om uddannelsen og praktisk viden om, hvordan virkeligheden er.

Fakta

  • Der findes i alt ni udbydere af tandklinikassistentuddannelsen. De er alle fordelt over hele Danmark.
  • Tandklinikassistentuddannelsen er bygget op på samme måde som de fleste andre eud-uddannelser med grundforløb 1 og 2 og derefter oplæring i en tandlægeklinik på hovedforløbet.
  • Uddannelsen varer 3,5 år inkl. grundforløbet. Eleven er 2,5 år på klinikken.
  • Der er i alt 14 skoleuger.
  • Tandklinikassistenter arbejder på private tandklinikker og i den kommunale tandpleje.
  • Parterne bag tandklinikassistentuddannelsen er HK Privat og Tandlægeforeningen, samt HK Kommunal og Kommunernes Landsforening, KL.

4