Den offentlige kontoruddannelse stiller skarpt på udfordringerne med faldende elevtilgang

Torsdag d. 2. juni havde Områdeudvalget for Kontoruddannelser til den Offentlige Forvaltning (OmKOF) besøg af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), DA og LEAD Agency.
Her præsenterede gæsterne udvalget for spændende analyser og data om udfordringerne med den faldende tilgang af elever til erhvervsuddannelserne, mangel på lærlinge samt de udfordringer og modsætninger der er i systemet i forhold til elevernes valg, elevernes ønsker og forståelse af karrieremuligheder og meget mere.

a

Den offentlige kontoruddannelse og kontoruddannelserne i det hele taget kigger ind i, at inden for de næste år forlader mange ældre generationer arbejdsmarkedet og en faldende tilgang af nye dygtige medarbejdere giver en udfordring for hvem skal løse deres opgaver. Undersøgelser viser, at elever der vælger en kontoruddannelse, er rigtig glade for deres kontoruddannelse og at de ser gode muligheder i uddannelsen.

Men hvorfor står eleverne så ikke i kø for at få uddannelsen?

Ja, det kan være, at mange elever måske ikke rigtig ved, hvad en kontoruddannelse er, hvad jobbet er og hvad man kan bruge uddannelsen til.

Udvalget havde på baggrund af præsentationerne nogle spændende drøftelser om, hvad fremtiden for uddannelsen er, hvordan skal uddannelsen møde elever og virksomheder, hvordan formidles kontorjobbet samt ikke mindst hvor kan udvalget sætte ind med projekter og tiltag for at møde udfordringerne.

11111