Ekspertfag giver kompetencer, selvtillid og sjove opgaver

Sarah Jensen, Løn- og Personalekonsulent, Miljøstyrelsen og Tanja Hald Madsen, Elev, Sønderborg Kommune har begge taget ekspertfaget ”Borgerkommunikation”. De er enige om, at det har givet dem konkrete kompetencer og dermed større ansvar i hverdagen. 

Tanja fortæller:

”Jeg har altid tænkt på et arbejde, som noget man skulle have for at tjene penge, men efter jeg tog mit ekspertfag, har jeg tit lyst til at blive og gøre lidt ekstra, fordi mine opgaver er spændende. Det lyder næsten for vildt, at ekspertfag kan sætte gang i så meget, men for mig har det været starten på en rejse, som jeg slet ikke er færdig med.”

Tanja er i den grad sulten på mere viden, og lægger ikke skjul på, at hun hellere end gerne tog alle ekspertfag.

”Jeg ved ikke, hvad jeg laver om 5 år, men jeg vil helt sikkert mere. Ekspertfag har lært mig, at man ikke skal putte sig. Det gælder om at kaste sig ud i det og gå i gang. I starten var jeg lidt nervøs, og selvom niveauet var højt, så tænkte jeg alligevel: Var det bare det. Det kan jeg sagtens klare.”

Sarah der for nyligt blevet udlært med et ekspertfag i Borgerkommunikation supplerer:

”Der er en tæt kobling mellem teori og praksis, der gør at jeg med det samme kan omsætte det til virkelighed. Jeg har fx haft en del om forandringsprocesser og de forskellige faser, hvilket jeg bruger, når der sker ændringer i styrelsen og skal kommunikere til og med mine kolleger. I det hele taget er jeg blevet bedre til at tænke over, hvem jeg kommunikerer til og hvordan.”

ekspertfagmiljoe ekspertfag3