Praktikpladssituationen, november 2018

Uddannelsesnævnet har nu opgjort antallet af indgåede uddannelsesaftaler for 2018 frem til og med november måned. 

Eventkoordinatoruddannelsen slutter året med ca. 16% flere indgåede aftaler sammenlignet med sidste år.
Der er i det sidste halvår indgået 31 aftaler, mens der sidste halvår 2017 blev indgået 33 aftaler, så der er endnu ingen synlig  effekt af markedsføringskampagnen, der kører indtil sommer. Det forventes derfor, at uddannelsen bygger oven på det flotte 2018 i det kommende år.

På Handelsuddannelsen er det specielt specialerne Logistikassistent og Indkøbsassistent, der er skyld i den flotte udvikling. Specialerne er steget med hhv. 13% og 7%, mens specialet Handelsassistent Salg matcher sidste års antal indgåede aftaler.

Inden for de to nye specialer – Digital Handel og Digital Handel B2B, der trådte i kraft i august –  er der begyndt at komme aktivitet. På Detailspecialet er der indtil videre indgået 10 aftaler, mens der på Digital Handel B2B er indgået 2 aftaler. Der er endnu ikke indgået aftaler på Convenienceuddannelsen.

På trods af adgangsbegrænsning bliver der i 2018 indgået flere aftaler på Tandklinikassistentuddannelsen end der gjorde sidste år. Adgangsbegrænsningen har rykket tidspunktet for indgåelsen af aftalen tilbage til grundforløbet, hvilket kan aflæses i den store stigning i antallet af praktikvejsaftaler.

På Fitnessuddannelsen er der pr 1. august trådt to nye profiler i kraft. Af de 28 aftaler i år er der indgået 14 på gammel ordning, 12 på den nye profil ”Fysisk træning” og 2 på profilen ”Centeradministration”.