Fem dage til Detailhandlens Fagprøvepris: Det sagde sidste års finalister

Som optakt til næste uges Detailhandlens Fagprøvepris hos Dansk Erhverv giver Uddannelsesnævnet et lille tilbageblik på hver af de tre finalister fra sidste års begivenhed. 

Sidste års top-3 bestod af Helene Vangsgaard Henriksen, Rasmus Colstrup Petersen og Mette Maria Jørgensen, der alle blev hædret ved den flotte begivenhed i Christian den IV’s gamle børsbygning.

Rasmus endte med at vinde 2. præmien ved sidste års begivenhed med sin kreative ide om at køre en bil ind i butikken for bedre at vise effekten af sit produkt. Rasmus har lært en masse efter at have været elev hos THansen - ikke bare salg og produktkendsskab, men også en del om sig selv:

”Jeg interesserer mig meget for biler, og da jeg blev spurgt, om jeg ville være elev i Thansen, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle takke ja. I Thansen er jeg med til at vise, hvad produkter kan, og det er jo særligt det, man har den fysiske butik til. Under min uddannelse har jeg haft meget ansvar og fået mulighed for at udvikle mig fagligt, men også personligt. Inden jeg startede i Thansen, var jeg ikke så god til at smalltalke, det mestrer jeg i dag. Jeg er glad for at have en varieret arbejdsdag, med mange forskellige arbejdsopgaver, der skal løses, og så er jeg glad for at have et arbejde, hvor jeg har med kunder at gøre, og hvor man taler med mange nye mennesker."

"Noget af det bedste ved mit job er, når kunder kommer tilbage til butikken og fortæller, hvor glade de har været for deres seneste køb. Det er et kæmpe skulderklap. For tiden er jeg i gang med at tage en lederuddannelse, og min ambition er en dag at blive butikschef”.

Rasmus

Foto: Carsten Lundager

Rasmus Colstrup Petersen, vinder af Detailhandlens Fagprøvepris 2017 2. præmien, butiksassistent, Thansen.

I år uddeles Detailhandlens Fagprøvepris den 24. september 2018 i Christian den IV’s gamle børsbygning. Kom med til en festlig og begivenhedsrig dag, hvor du sammen med Dansk Erhverv, HK Handel og undervisningsminister Merete Riisager er med til at hylde detailhandlens talenter, og hvor en række oplægsholdere give deres bud på, hvad introduktionen af ny teknologi betyder for detailhandlen i fremtiden.