Nu lander ansøgningen øverst i bunken

Morten Jørgensen har i 6 uger deltaget i uddannelsen Fra Ufaglært til Faglært i IBC 360 - IBCs digitale læringscenter. Men vejen dertil var ikke helt snorlige.

Morten Jørgensen afsluttede sidst i februar sin kontoruddannelse med speciale i Økonomi. Men vejen dertil var ikke helt snorlige.
”Jeg stod pludselig i en situation, uden job og med en halvstøvet studentereksamen i bagagen. Jeg havde brug for at vende den trælse situation til en positiv ting. Jeg har altid arbejdet i faglige miljøer uden egentlig at have en uddannelse til det, som regnskabsmedarbejder, i kundeservice og de seneste 8 år som it-konsulent. Jeg deler min tilgang til livets udfordringer med Pippi Langstrømpe: ” Det har jeg aldrig gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”, og det har åbnet mange døre for mig”.

Morten IBC uge 21Foto: Morten Jørgensen, han pendlede dagligt mellem Slagelse og IBC Kolding for at få sit uddannelsesbevis, og det gav pote i sidste ende. 

Gåpåmodet var der brug for, da adskillige stillinger skulle nedlægges på Morten Jørgensens tidligere arbejdsplads, og pilen pegede på ham.

”Jeg skulle bare hurtigt videre, men oplevede gang på gang ikke at komme i betragtning til de job, jeg søgte. Begrundelsen var i flere tilfælde manglende uddannelsesbevis på mine færdigheder. Jeg fik lavet en realkompetencevurdering i kursuscentret på ZBC og blev bevidst om, at det var mine økonomiske færdigheder, jeg havde brug for papir på. Men desværre var der først start på uddannelsen et stykke ude i fremtiden, og det havde jeg ikke tid til at vente på. Da ZBC forelagde mig muligheden for at tage uddannelsen på IBC i Kolding, var min første indskydelse, at det var alt for langt væk. Men ved nærmere udregning var der faktisk kun tale om 10 minutters længere transporttid i forhold til mit tidligere job i midten af København”.

”Jeg har været glad for forløbet i IBC 360, og responsen på de ansøgninger jeg har sendt ud den seneste tid har været mærkbar anderledes. Nu bliver jeg indkaldt til jobsamtaler, og jeg er ikke i tvivl om, det skyldes den nye tilføjelse på mit CV. Faktisk har jeg lige underskrevet en jobkontrakt som regnskabsmedarbejder hos Forlaget Lindhardt og Ringhof, som ligger i hjertet af København, så min plan lykkedes. Den 10 minutters kortere transporttid lever jeg så med”.