Der er masser af gode AMU-historier

Det erfarede Oplev AMU-kampagnen, da de i uge 16 var på tur rundt i Danmark for at besøge en række erhvervsskoler. Og billedet var positivt, kursisterne glade og mulighederne mange.

På landets AMU-skoler findes der et væld af gode historier og glade kursister. Oplev AMU-kampagnen tog temperaturen på AMU-kurserne, og holdet mødte masser af glade kursister, der beviste, at AMU åbner døre, og at man ikke kommer sovende til et AMU-certifikat.

Syv skoler blev besøgt, og der blev talt med hundredevis af AMU-kursister på fem dage. En af dem, Oplev AMU mødte, var Trine.

Åbent værksted giver fleksibilitet
På mange skoler arbejder kursister selvstændigt i åbne værksteder for at blive bedre til eksempelvis it, regnskab eller svejsning.

På Mercantec i Viborg deltager Trine to dage om ugen i et åbent værksted for grundlæggende IT og regnskab. Hun er glad for den fleksible måde at tage et kursus på, fordi det passer bedre med hendes arbejdstid.

Hun arbejder til daglig som administrativ medarbejder på et minkpelseri ved Aars i Himmerland, der de senere år har opgraderet på IT-området. De kompetencer, hun opnår på kurset, kommer både hende og kollegerne til gode i virksomheden. Hun føler desuden, at hun udvikler sig både menneskeligt og fagligt, når hun er på kursus.

Dette var blot en af de mange historier, Oplev AMU-touren er stødt på. Der findes mange flere historier på Oplev AMUs Facebook-side og på Instagram (@oplevamu).

Oplev AMU er en landsdækkende kampagne, der løber i perioden januar 2014 til og med juni 2015. Kampagnen er resultatet af et samarbejde på tværs af fem faglige udvalg: Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse, Transporterhvervets Uddannelser, Træindustriens Uddannelsesudvalg, Industriens Fællesudvalg og Metalindustriens Uddannelsesvalg.