En god leder kan tackle den svære samtale

For Frank er den vigtigste læring på det netop afsluttede lederkursus, at han har fået redskaber til at håndtere den svære samtale.

 

Frank Berg Jessen Bryld har de seneste 14 år været ansat hos Danfoss i Glamsbjerg, og fordi fabrikken lukker, har Frank fået mulighed for at efteruddannelse sig inden for ledelse. Frank er tidligere tillidsrepræsentant hos Danfoss og meget positivt overrasket over det faglige udbytte af Den Grundlæggende Lederuddannelse.

- Jeg har taget Den Grundlæggende Lederuddannelse på Tiegen i Odense, og samtidig har jeg taget et akademisk lederkursus. Den Grundlæggende Lederuddannelse har givet mig helt konkrete redskaber, jeg kan bruge som leder, mens det akademiske lederkursus har givet mig mere viden om arbejdet med lean som leder, fortæller Frank.

Den svære samtale
Den Grundlæggende Lederuddannelse består af AMU-kurser og er et lederudviklingsforløb på 13 dage fordelt på 4-6 måneder. Her får deltageren viden om blandt andet samarbejde, kommunikation og konflikthåndtering.

- Den bedste træning for mig har været den svære samtale. Hvordan håndterer man som leder den svære samtale? Jeg blev overrasket over, hvor meget jeg selv kunne i situationen, og jeg fik indkblik i de andres måder at håndtere det på. Det var meget lærrigt, siger Frank.

Frank har i kraft af sit job som tillidsrepræsentant på en fabrik, der skulle lukke, også gjort sig nogle erfaringer med den svære samtale, som han kunne lære noget af på kurset. Han fortæller:
- På kurset fik jeg redskaber til at håndtere den svære samtale, og fordi fabrikken lukkede, ved jeg, hvor vigtigt det er, at en leder kan tackle de svære samtaler.

13 dages sparring og læring
13 dage på kursus i selskab med andre kommende eller nye mellemledere i forskellige virksomheder giver noget. Både socialt og fagligt.

- Vi har lært meget af hinanden. Nogle af de ting, jeg argumenterer for, er nyt for andre og omvendt. Der har været en god sparring, fordi vi er forskellige, og vi agerer forskelligt i forskellige situationer, forklarer Frank.

Frank er desuden uddannelsesambassadør hos 3F, og det har givet ham viden om forskellige redskaber, der også har hjulpet ham med at finde uddannelse for kollegerne i Danfoss.

Franks egne lederkurser er nu overstået, og han er nu i gang med at søge et lederjob, hvor han både kan gøre brug af sine erfaringer fra jobbet hos Danfoss, men også de to uddannelsesforløb, han har været igennem.