Administrativt AMU-kursusforløb giver fastansættelse

Susanne Ottesen har lige færdiggjort forløbet Administration og IT-superbruger - et 6 ugers jobrettet forløb for ledige på Aalborg Handelsskole. 

Susanne er oprindeligt uddannet social og sundhedshjælper, men efter 10 år måtte hun vælge nye veje, pga. slidgigt. Her faldt interessen for administrationsarbejdet, men som ufaglært følte hun at hun manglede nogle kompetencer.

"Jeg søgte på Aalborg Handelsskoles hjemmeside og fandt i deres Center for Karriere og Uddannelse et 6 ugers jobrettet kursus med overskriften Administration og IT-superbruger. Jeg kunne hurtigt se af indholdet, at hvis jeg fulgte dette kursus, ville jeg have større chancer for at opnå fast arbejde hos PT-Vinduer." Susanne havde en praktikplads inden start af kurset hos PT-Vinduer, og her efter kurset, er der udsigt til en fastansættelse i 2018. 

"Jeg drøftede kurset med chefen for PT-Vinduer, og han tilbød mig en oplæringesperiode på 3 måneder med løntilskud. Når jeg havde afsluttet de 6 ugers jobrettet kurser, var det med henblik på en fastansættelse."

"Jeg er så lykkelig for, at jeg tog kurset på Aalborg Handelsskole. Det gav mig mod og kvalifikationer til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, men gav mig samtidig også lyst til at yderligere efteruddannelse. Jeg vender helt klart tilbage til Aalborg Handelsskole igen."

Forløbet Administration og IT-superbruger er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse. Du kan læse mere om de jobrettede forløb på Uddannelsesnævnets hjemmeside 6 ugers jobrettet uddannelse.